This high level privacy conference was held in Washington, DC on 19 March 2012. Organised by the European Commission, it was hosted by the US Institute of Peace, and webcast simultaneously in Brussels. Full recordings available here.
Official information, the programme [pdf] of the conference, as well as a recorded webcast covering the whole event, are all available on the European Commission’s website. Panel 4 is also available separately on EDiscoverymap’s YouTube account.
The recording of the 3rd panel, which Cédric Laurant moderated, is available at: Session 3: “Enforcing the protection of personal data” [mp3 - 1h30]. Below are the pictures of all panel participants.
All conference recordings are available below:
- [08:30-10:00] Session 1: “Privacy protection – approaches to addressing similar
challenges in different legal systems and traditions” [mp3 - 1h15]
- [10:00-10:15] Keynote speech: Viviane Reding, Vice-President of the European Commission, responsible for Justice, Fundamental Rights and Citizenship (in Brussels) [mp3 - 15 min.]
- [10:15-10:20] Keynote speech: John Bryson, US Secretary of Commerce (video message) [mp3 - 5 min.]
- [10:20-10:50] Keynote speech: Representative Ed Markey (D-MA), Co-Chair of Congressional Privacy Caucus [mp3 - 30 min.]
- [10:50-11:10] Keynote speeches: Jens Teilberg Søndergaard, Head of Division, Ministry of Justice, Denmark (European Union Presidency) & Baroness Sarah Ludford, Member of the European Parliament [mp3 - 20 min.]
- [11:15-12:45] Session 2: “Compatibility, compliance and accountability at global scale” [mp3 - 1h30]
- [13:30-13:40] Keynote speech: Julie Brill, Commissioner, Federal Trade Commission [mp3 - 10 min.]
- [13:40-15:10] Session 3: “Enforcing the protection of personal data” [mp3 - 1h30]
- [15:25-16:55] Session 4: “US-EU Safe Harbour Framework” [mp3 - 1h30]
- [16:55-17:15] Closing remarks by Cameron Kerry, General Counsel, US Department of Commerce and Françoise Le Bail, Director-General for Justice, European Commission [mp3 - 20 min.]